Cykelleder i och runt Göteborg

cykelvägar i Göteborg Göteborg är en stad där kommunen och regionen alltid har cykeln i fokus i stadsplaneringen. Det skvallrar de totalt 60 milen cykelväg verkligen om. Samtidigt finns ett finmaskigt nät av länsvägar omkring staden i alla väderstreck. Antalet vackra cykelleder i och omkring Göteborg är många och det finns mängder av spännande cykeläventyr att ge sig ut på. Oavsett om du vill ta en tur längs kustbandet eller bege dig på en tripp inåt land är det egentligen bara att välja och vraka. Vill du stanna kvar några nätter i Göteborg finns finns här en lista över billiga hotell i Göteborg. På den här sidan hittar du cykelkartor, här har vi plockat ut tre exempel på härliga cykelleder i och runt Göteborg att prova på.

Göteborg – Kungsbacka – Göteborg

Leden Göteborg – Kungsbacka – Göteborg är cirka 59 kilometer med start och mål vid Hamnkanalen. I centrala Göteborg går leden i huvudsak på cykelvägar. Sedan följer leden Gamla riksvägen söderut hela vägen till Kungsbacka. På tillbakavägen går leden utmed havet för att passera Högsbo och Slottsskogen på väg mot Hamnkanalen.

Göteborg – Onsala – Göteborg

Leden Göteborg – Onsala – Göteborg är cirka 92 km med start och mål i centrala Göteborg. Det går också att använda Liseberg som start- och målpunkt. Då blir leden något kortare. Leden följer Gamla riksvägen söderut genom Kållered och Kungsbacka ner till Onsala. Turen tillbaka till Göteborg löper genom Kullavik, Askim och Västra Frölunda.

Svartedalen runt

Svartedalen runt är en populär cykelled som går norrut från Göteborg och sträcker sig över 123 km. Det är en ganska flack sträckning som inte bjuder på några större svårigheter (förutom distansen). Leden startar vid Göta älv i centrala Göteborg och följer Tuvevägen norrut upp till Kungälv. Nästa anhalt är Stora Höga/Stenungsund S och därefter bär det av mot Ucklum. Strax söder om Lilla Edet vänder leden söderut och leden följer sedan Göta älv hela vägen tillbaka till Göteborg. Turen är mycket naturskön och det finns en hel del sevärdheter att upptäcka på vägen.